Bezoek aan Ingelmunster, de moeite waard:

Hieronder beschrijven we kort welke bezienswaardigheden onze gemeente te bieden heeft:

- Kasteel Ingelmunster en kasteelpark: zoals de geschiedenis van Ingelmunster aantoont, speelde het Ingelmunsterse kasteel een grote rol in de gemeente. Het kasteel zelf werd in 2001 binnenin grotendeels verwoest door een brand en is momenteel niet (meer) toegankelijk. Initiatieven zijn er om het oude museum nieuw leven in te blazen. Het park sluit aan bij het natuurreservaat "De Mandelhoek". Dit laat toe dwars door Ingelmunster te wandelen, onder andere langs het kanaal Roeselare-Leie, zonder de gemeente te zien. Het kasteel van Ingelmunster bevindt zich in het park op de hoek van de Stationsstraat en het marktplein. De familie Van Honsebrouck is de eigenaar.

- Sint-Amanduskerk: Op het marktplein te Ingelmunster, een dorp in West-Vlaanderen, staat de Sint-Amanduskerk. Dit is een neoromaanse katholieke kerk die in de vroege middeleeuwen werd opgericht als onderdeel van het klooster. De huidige pastoor E.H. Christophe Petit (° 1969) verzorgt de diensten. Hij volgde de in 2005 overleden E.H. Wilfried Lebbe op. Deze kerk is een beschermd monument.

- Doornmolen: in de Heirweg Zuid, vlak bij de grens met Lendelede, bevindt zich een stenen stellingmolen genaamd de Doornmolen, die functioneerde als koren- en oliemolen. Het rad en de inrichting verdween na een verwoestende brand in 1883; momenteel blijft enkel de lege molenromp over, dat tegenwoordig dienst doet als stal.

Evenementen in Ingelmunster:

  • Labadoux, een jaarlijks folkfestival in het begin van mei aan de Wantebrug, georganiseerd door kunstcafé de Fagot;
  • Braderie met kermis, laatste weekend van september;
  • Kontrabasfeesten (Jeugdhuis Kontrabas), weekend van de kermis eind september;
  • Kerstmarkt.
  • Beach Party bij Wantebrug

Bedrijven en Ingelmunsterse streekproducten:

Brouwerij Van Honsebrouck: Kasteelbier en Brigand
Diverse speciale bieren uit de Picobrouwerij Alvinne
Zetel van de firma "Monument Vandekerckhove NV", een van de grootste Vlaamse specialisten in de restauratie van historische gebouwen

Honger gekregen na het bezoeken van onze bezienswaardigheden?

Of bel naar +32(0)51 35 89 81

Archief

Pages

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf zo op de hoogte van de laatste nieuwtjes en onze promoties of volg ons via facebook (Bekijk hier vorige nieuwsbrieven).

Booking.com score

9,5  / 10

uit 120 beoordelingen
Reserveer hier

Ma: gesloten
Di-Vr:
Vr-Za:
Zo:
Enkel voor restaurant / B&B en zaal doorlopend te reserveren

Rouge é blanc bvba
Bruggestraat 97-99,
8770 Ingelmunster (Belgium)