Met ‘Het Bierkasteel’ schrijven we bij brouwerij Vanhonsebrouck geschiedenis. ‘Het Bierkasteel’ is de naam van ons nieuw en imposant brouwerijcomplex in Izegem. Op zich reeds een unicum want de laatste honderd jaar werd in ons land geen enkele nieuwe brouwerij van deze omvang gebouwd, vanaf de basis en op een nieuwe site.

Unieke totaalbeleving

Deze bierbrouwerij is een belevingsruimte waar u letterlijk en figuurlijk kan proeven van het brouwersambacht. Genieten en ontdekken krijgen een nieuwe dimensie die u niet voor mogelijk hield. Meteen na de opening ontpopte ‘Het Bierkasteel’ zich tot een verplichte stop voor zowel binnen- als buitenlandse liefhebbers van het goede leven. Van een lekker speciaalbier tot een brok geschiedenis zeg maar.

De brouwerij staat open zowel voor groepen, bedrijven en verenigingen als voor de individuele levensgenieter of het gezin op zoek naar een daguitstap met meerwaarde. De locatie is makkelijk bereikbaar en beschikt over een parking voor 250 wagens. Koppel dit bezoek aan een nachtje B&B Rouge é Blanc zodat u zonder meer de verschillende lokale bieren kunt proeven.

Schenk eens een biertje

In de bierboetiek vindt u alles wat het hart van elke bierliefhebber sneller doet slaan: een ruim assortiment aan bieren in originele geschenkverpakking, bierpralines, bierglazen met hoge gebruiks- of verzamelwaarde en allerhande biergeschenken waaronder ook textiel en merchandising artikelen. De boetiek is ruim, luchtig en overzichtelijk ingericht en biedt door een glazen wand een zicht op de houten tonnen waarin het bier ligt te rijpen.

Wens je na je verblijf in b&b Rouge é Blanc of het Herenhuis een lekkere herinnering naar huis mee te nemen, koop dan uw geschenk in de bierboetiek!

Steek iets op over het brouwersvak

Ook als bezoekerscentrum verdient ‘Het Bierkasteel’ zijn sporen. Het is de startplaats voor een inspirerend brouwerijbezoek onder begeleiding van een gids en met ondersteuning van strategisch geplaatste screens en headsets in 5 talen. Ontdek hoe het eraan toe gaat in de brouwzaal, de bottelarij, de tonnenzaal en de foederzaal. Met achteraf een degustatie van onze wereldvermaarde bieren uiteraard. Op weekdagen zijn er altijd (los van het aantal deelnemers) rondleidingen om 10.30 u, 14.00 u en 16.30 u. Rondleiding inclusief bezoek aan de bierboetiek en proeverij nabij onze 29 taps in de brasserie duurt +/-1.5u.

Iedere bezoeker kiest aan het einde van het bezoek een 75cl fles speciaalbier. Tijdens de week zijn afwijkingen hierop mogelijke op aanvraag en voor groepen van minstens 25 personen. Op zaterdag enkel groepsbezoeken (vanaf 25 personen) mogelijk om 10.30 u.

Prijzen bezoekerscentrum bierbrouwerij

Hieronder sommen we even de verschillende prijzen op indien u een bezoekje wenst te brengen aan dit prachtige gebouw:

  • Individueel 15 €
  • Groepsbezoek 12€ (Vanaf 25 personen)
  • Kids 6-15j 7.5€

Hier bij Rouge é Blanc en het Herenhuis zijn we er alvast van overtuigd dat een bezoek aan het Bierkasteel een must - see is als u in de regio bent!

Zin in overnachting met bezoek aan het Bierkasteel?

Bel naar +32(0)51 35 89 81 of...

En ontvang uw extra korting vanaf 2 nachten bij rechtstreekse boeking*

Archief

Pages

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf zo op de hoogte van de laatste nieuwtjes en onze promoties of volg ons via facebook (Bekijk hier vorige nieuwsbrieven).

Booking.com score

9,5  / 10

uit 123 beoordelingen
Reserveer hier

Ma: gesloten
Di-Vr:
Vr-Za:
Zo:
Enkel voor restaurant / B&B en zaal doorlopend te reserveren

Rouge é blanc bvba
Bruggestraat 97-99,
8770 Ingelmunster (Belgium)