Cultuur in Ingelmunster, klein qua omvang, groots qua cultuur

Het kasteel van Ingelmunster is de toeristische trekpleister van de gemeente Ingelmunster, een dorpje in West-Vlaanderen. De locatie van het kasteel is: op de hoek van de Stationsstraat en het marktplein. De later Heilig verklaarde Amandus liet een klooster bouwen in Ingelmunster in de 7e eeuw. In het jaartal 1075 liet Robrecht I de Fries, die graaf van Vlaanderen was, een versterkte burcht bouwen bij de Mandel. Een ideale locatie, zo bleek, want de gunstige ligging van de burcht bij de rivier de Mandel en tussen de verbindingsweg Kortrijk - Brugge kreeg later de naam "De sleutel van Vlaanderen"

Concert Alpenroos

Het blaasconcert Alpenroos werd opgericht in het jaar 1961 en speelt voornamelijk Böhmische en Mährische muziek. Dit genre wordt afgewisseld met tal van andere muziekgenres zoals Oberbayern, Tiroler, evergreens, klassieke muziek... Het evenement "Alpenroos in Concert" gaat door in de Evenementenhal, Bollewerpstraat 92A in Ingelmunster. In 1970 werd de eerste lp op de markt gebracht en in het jubileumjaar 2011 verscheen de laatste cd.

Labadoux, niet zomaar een festival

Elk jaar opnieuw groeit het Labadoux festival uit tot een ware trekpleister. Dit folk - festival gaat steeds door op het terrein aan de Trakelweg te Ingelmunster, langs de noordoever van het kanaal Roeselare-Leie. Je hebt de mogelijkheid om te camperen op de naastliggende terreinen, maar wie liever in een goed bed slaapt en op wandelafstand van het festival, die overnacht in b&b Rouge é Blanc. Wie dit jaar optreed vindt u terug in de "line - up"

De kriekefeesten

De kriekefeesten, ook wel "Kriekekermis" genoemd vindt elk jaar plaats begin augustus in de gelijknamige wijk. De feesttent is opgeslagen in de Kweekstraat. Het feestelijke gebeuren vangt aan met een misviering in de tent, waarna er een openingsreceptie plaats vindt voor de wijkbewoners. Elk jaar is er ook een kaarting. De zondag is dé hoogdag, want dan zijn er folkloristische activiteiten. 's Namiddags zijn er dan tal van wedstrijden. Kortom een vol weekend met muzikaal plezier, sport en spel.

De mennefeesten

De mennefeesten zijn een jaarlijks bruisend wijkfeest in Ingelmunster (West - Vlaanderen) met een programma vol verscheidenheid die zowel geschikt is voor senioren als voor kinderen, jongeren en volwassenen. De festiviteiten vinden plaats op de hoek Molleveld - Bruggestraat (N50) te 8770 Ingelmunster (België) tijdens het weekend van de 2de zondag van augustus. De menne feesten dank zijn naam aan het dialect "Menne kjè hier", wat betekent in het Nederlands, "kom eens hier". Daarom is de mennetrofee een hand met wijsvinger die wijst om naderbij te komen.

Ook eens proeven van bruisende festivals?

Plan je bezoek en overnacht in b&b Rouge é Blanc...

Of contacteer ons op 0032 (0)51 35 89 81.

Archief

Pages

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf zo op de hoogte van de laatste nieuwtjes en onze promoties of volg ons via facebook (Bekijk hier vorige nieuwsbrieven).

Booking.com score

9,5  / 10

uit 119 beoordelingen
Reserveer hier

Ma: gesloten
Di-Vr:
Vr-Za:
Zo:
Enkel voor restaurant / B&B en zaal doorlopend te reserveren

Rouge é blanc bvba
Bruggestraat 97-99,
8770 Ingelmunster (Belgium)