Wie zijn ze?

The Scabs is een Belgische rockband, die aanvankelijk bestond uit Guy Swinnen (zang, gitaar), Berre Bergen (bas), Francis Vangeel (gitaar) en Frankie Saenen (drums).

Geschiedenis “The Scabs”

The Scabs ontstonden in 1982 in Diest. In hun beginperiode werden ze vergeleken met The Clash. Al snel stonden ze op het Torhout-Werchter-festival. In 1988 werd Francis Vangeel vervangen door Willy Willy, die daarvoor het succesvolle Vaya Con Dios verliet en waardoor de groep een nieuwe richting insloeg. In 1989 kwam Fons Sijmons Berre Bergen vervangen die de overstap maakte naar De Kreuners. De albums Royalty in Exile (1990), met hun bekendste nummer Hard Times, en Jumping the tracks (1991) zijn van hoog niveau.

Willy Willy werd uit de band gegooid in 1994 en werd vervangen door Tjenne Berghmans (Betty Goes Green, Clouseau). In 1996 werd de band ontbonden. The Scabs vierden hun 25-jarig bestaan in 2007 met drie reünieconcerten in de Ancienne Belgique in Brussel. Tijdens de optredens speelden ze het album Royalty in Exile integraal, in de bezetting die dat album maakte (dus met Willy Willy, zonder Tjenne Berghmans). Op 7 juni 2008 speelden The Scabs op het festival TW Classic. In de zomer van 2009 speelden The Scabs op een aantal Belgische festivals waaronder Lokerse Feesten en Suikerrock. Op 19 oktober 2009 was op Canvas een documentaire over de band te zien in het programma Belpop. Op 18 juli 2013 overleed in Gent bassist Fons Sijmons ten gevolge van longkanker en de ziekte van Korsakov.

Oorsprong Naam?

De naam van de band komt van het Engelse woord "scab" dat "stakingsbreker" betekent. Deze naam werd door Guy Swinnen gekozen na het zien van een reportage op de BBC over de mijnstakingen in Engeland. Op een bepaald moment reed er een wit busje door de stakende menigte en riep die menigte: "scab! scab! scab!". De letterlijke betekenis van het woord 'Scab' is een korst op een wonde.

Burgemeester Kurt Windels

Ook huidig burgemeester Kurt Windels is een grote fan van de Scabs. Het was dan ook voor hem en z'n vrouw een mooie herinnering aan een formidabele vooravond én avond met The Scabs. Guy Swinnen en Willy Willy kwamen af en bleven enthousiast praten. Ze genoten met volle teugen van de keuzemenu Rouge é Blanc en achteraf konden we samen nog even op de foto. Met dank aan Patrick Depypere voor de mooie foto's en belevenis...

Wenst u ook de Rouge é Blanc keuzemenu te proeven?

Of bel ons op 0032 (0)51 35 89 81...

Archief

Pages

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf zo op de hoogte van de laatste nieuwtjes en onze promoties of volg ons via facebook (Bekijk hier vorige nieuwsbrieven).

Booking.com score

9,5  / 10

uit 119 beoordelingen
Reserveer hier

Ma: gesloten
Di-Vr:
Vr-Za:
Zo:
Enkel voor restaurant / B&B en zaal doorlopend te reserveren

Rouge é blanc bvba
Bruggestraat 97-99,
8770 Ingelmunster (Belgium)